בינואר 2017 השיק משרד האוצר את תוכנית "חסכון לכל ילד". עבור כל ילד מתחת לגיל 18 - המדינה מפקידה 50 שקלים כל חודש לתוכנית חסכון, כאשר על ההורים לבחור היכן יופקדו הכספים - או בקופת גמל או בבנק. שנה לאחר שהתוכנית החדשנית יצאה לדרך - זה בדיוק הזמן לבדוק מה עשו בינתיים החסכונות של הילדים. (שימו לב: הנתונים המוצגים כאן הם מחודש פברואר 2017 ועד ליונאר 2018. בלי חודש פברואר הנוכחי שהתאפיין ברובו בירידות שערים)
מרבית ההורים בחרו בקופת הגמל על פני הבנק. אך גם הבחירה הזאת מתחלקת ל-3 מסלולים: מסלול בסיכון נמוך, מסלול בסיכון בינוני ומסלול בסיכון גבוה. אם אתם נתרעים מסיכון גבוה, זכרו את אחד מחוקי היסוד של עולם ההשקעות: סיכון גבוה זה גם סיכוי גבוה. כלומר נכון יש סיכון להפסיד אבל גם יש גם סיכוי לרווח.
נתוני השנה הראשונה של תוכנית חסכון לכל ילד מדגימים את אותו חוק באופן כמעט מושלם. הקופות בסיכון גבוה השיגו תשואות דו ספרתיות של בין 10% ל-20% כאשר בראש הרשימה ניצב בית ההשקעות אלטשולר שחם (שהוא בית ההשקעות עם נתח השוק הכי גדול בתוכנית הזאת) שרשם במסלול הסיכון הגבוה תשואה של 22%. הנה כאן לפניכם:
באשר למסלולי ה-סיכון הבינוני שם הקופות השיגו תשואות של 6%-9% ואילו במסלולים עם הסיכון הנמוך התשואה נעה בין 3.5% ל-6%.
מה חשוב לדעת:
אם בחרתם לנהל את החסכון עבור ילדכם בקופת גמל - אתם יכולים תמיד לשנות את הבחירה. אתם יכולים גם לשנות את מדיניות ההשקעה - ממסלול בסיכון בינוני להעביר אותו למשל למסלול בסיכון גבוה ואתם יכולים גם להעביר את החסכון לקופת גמל שונה. כלומר מפסגות להראל (רק דוגמא). את השינויים האלו אגב אתם לא יכולים לעשות אם בחרתם לנהל את החסכון בבנק.
מה חשוב לזכור:
מדידה של תשואות זה נחמד, זה בעיקר מוסיף הרבה אגו למובילים אבל בעולם ההשקעות יש כלל: מה שהיה זה לא בהכרח מה שיהיה. בטח אם מדברים על טווח של שנה בלבד. הקרן המובילה בשנה האחרונה יכולה תיאורטית להיות בסוף הרשימה בשנה הבאה. ככה זה. אז לפני שאתם ממהרים לבצע שינוי במדיניות ההשקעה או בקופה עצמה - תנשמו רגע ורק אחר כך תקבלו החלטה מושכלת
** אין לראות באמור המלצת השקעה או ייעוץ השקעות מכל סוג שהוא
Comments